Instagram

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Ispanaklı hafif omlet - 101 kkal/100g

1 Porsiyon (330gram=1):  Kkal 332,44; Protein 23,36g; Yag 19,42g; Karbonhidrat 12,42g


Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika

Ispanaklı omlet bir tane daha sağlıklı ve doyurucu yemek alternatiftir! Ispanak yerine pazıyı, karalahanayı, kabağı, pişmiş brokoliyi veya taze fasulyeyi rahat rahat kullanabilirsiniz. Kalori olarak neredeyse aynı oluyor. Hafif ve lezzetli!

Malzemeler:  
 Yumurta 2 tane büyük (120g)
 Ispanak 1/2 demet (200g)
 Soğan 1 tane orta boy  (120g)
 Süt yarım yağlı 25g
 Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) 2 yk (10g)
 Zeytin yağı 1 yk (20g)
 Tuz, karabiber, muskat cevizi tadına göre

Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada 1yk zeytin yağında ufak kesilmiş soğanı kavurun (3-4 dakika). Soğan yumuşayınca parçalanmış ıspanağı, muskatı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kapalı şeklinde 2 dakika pişirin. Kapağı açın suyu gitsin diye ve karıştırıp 2-3 dakika daha kavurun.
2) Bir kasede yumurtayı iyice çırpıp tavaya dökün, karıştırın.
3) Pufuduk olsun isterseniz kapağı kapatıp kısık ateşte pişirin. Veya karıştırarak açık olarak pişirebilirsiniz.
4) Bolca üstüne yeşilliği atın. Yanında taze kesilmiş domates, salatalık ve zeytin ile hemen servis edin!


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder