1 Porsiyon (330gram=1): Kkal 332,44; Protein 23,36g; Yag 19,42g; Karbonhidrat 12,42g
Servis:
1 porsiyon
Zaman: 10 dakika
Ispanaklı omlet bir tane daha sağlıklı ve doyurucu yemek alternatiftir!
Ispanak yerine pazıyı, karalahanayı, kabağı, pişmiş brokoliyi veya taze fasulyeyi
rahat rahat kullanabilirsiniz. Kalori olarak neredeyse aynı oluyor. Hafif ve
lezzetli!
Malzemeler:
• Yumurta 2 tane büyük (120g)
• Ispanak 1/2 demet (200g)
• Soğan 1 tane orta boy (120g)
• Süt yarım yağlı 25g
• Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen,
kekik..) 2 yk (10g)
• Zeytin yağı 1 yk (20g)
|
• Tuz, karabiber, muskat cevizi tadına
göre
Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada
1yk zeytin yağında ufak kesilmiş soğanı kavurun (3-4 dakika). Soğan yumuşayınca
parçalanmış ıspanağı, muskatı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kapalı şeklinde 2
dakika pişirin. Kapağı açın suyu gitsin diye ve karıştırıp 2-3 dakika daha
kavurun.
2) Bir kasede yumurtayı iyice çırpıp
tavaya dökün, karıştırın.
3) Pufuduk
olsun isterseniz kapağı kapatıp kısık ateşte pişirin. Veya karıştırarak açık
olarak pişirebilirsiniz.
4) Bolca
üstüne yeşilliği atın. Yanında taze kesilmiş domates, salatalık ve zeytin ile
hemen servis edin!
|
Afiyet olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder