Instagram

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Hafif patatesli omlet/yumurta - 124 kkal/100g

1 Porsiyon (300gram=1):  Kkal 373,65; Protein 19,59g; Yag 19,19g; Karbonhidrat 31,19g


Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika

Patatesli omlet sabah kahvaltısında muhteşem bir seçimdir. Dünden kalan patatesi kullanmak için harika bir yol. Bu kök sebzesini haşlanma, fırınlama, közleme pişirme tekniği uygulanarak sağlıklı olarak tüketebilirsiniz.

Malzemeler:  
 Yumurta 2 tane büyük (120g)
 Pişmiş patates 100g
 Soğan 1 tane küçük boy  1000g
 Süt yarım yağlı 25g
 Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) 2 yk (10g)
 Zeytin yağı 1 yk (20g)
 Tuz, karabiber, muskat cevizi tadına göre

Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada 1yk zeytin yağında ufak kesilmiş soğanı kavurun (3-4 dakika). Soğan yumuşayınca ezilmiş veya kesilmiş pişmiş patatesi, muskatı, tuzu ve karabiberi ekleyin.
2) Bir kasede yumurtayı iyice çırpıp tavaya dökün, karıştırın.
3) Pufuduk olsun isterseniz kapağı kapatıp kısık ateşte pişirin. Veya karıştırarak açık olarak pişirebilirsiniz. Veya yumurtayı tek tek kırıp da olabilir.
4) Bolca üstüne yeşilliği atın. Yanında taze kesilmiş domates, salatalık ve zeytin ile hemen servis edin!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder