Instagram

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Hindili Rulo Omlet - 117kkal/100g

1 Porsiyon (330gram=1):  Kkal 386,31; Protein 30,32g; Yag 24,41g; Karbonhidrat 12,97g

Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika

Hafif yemek olarak hindili omlet her zaman doğru bir seçenektir. Hem yüksek proteinli hem lezzetli. Aynı zamanda da görsel olarak çok iştah açıcı.

Malzemeler:  
 Yumurta 2 tane büyük (120g)
 Pişmiş havuç 50g
 Soğan 1 tane küçük boy  100g
 Hindi füme 50g
 Mozarella peyniri / beyaz peynir / süzme peynir 30g
 Süt yarım yağlı 25g
 Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) 2 yk (10g)
 Zeytin yağı 1 yk (20g)
 Tuz, karabiber, muskat cevizi tadına göre

Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada 1yk zeytin yağında ufak kesilmiş soğanı kavurun (3-4 dakika). Soğan yumuşayınca ezilmiş veya kesilmiş pişmiş patatesi,.
2) Bir kasede muskatı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yumurtayı iyice çırpıp tavaya dökün, karıştırın.
3) Pufuduk olsun isterseniz kapağı kapatıp kısık ateşte pişirin. Veya karıştırarak açık olarak pişirebilirsiniz.
4) Omlet piştikten hemen sonra üzerine rendelenmiş pişmiş havucu, hindi füme, mozarellayı ve yeşilliği  koyup rulo şeklinde sarın. 2 dakika bırakın ve 1-2 parmak kalınlıkta kesin.
5) Yanında taze kesilmiş domates, salatalık ve zeytin ile hemen servis edin!

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder