Instagram

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Light Karides Güveç - 94 kkal/100g

1 Porsiyon (350gram=1):  Kkal 329,00; Protein 53,15g; Yag 9,65g; Karbonhidrat 9,31g


Servis: 2 porsiyon
Zaman: 10 dakika

Karides çok nazik bir deniz ürünüdür! Sakın fazla pişirmeyin, sertleşir! Eğer pişmemiş olanlardan alıyorsanız, kaynar suya atın ve kaynadıktan sonra büyüklüğüne göre 2-4 dakika haşlayın. Eğer pişmiş ama doldurulmuş karidesi kullanıyorsanız, o zaman donuk olarak kaynar suyuna atın, 2-3 dakika beklettin ve süzün.
Karidesi haşlarken kokmasın diye suyuna 1 yk sirke, yarım limonu suyunu ve kabuğunu atabilirsiniz.
Karides proteini çok kaliteli ve kolay sindirebilen proteindir. Ayrıca çok aromatik, hafif tatlı ve hoş tadına sahiptir!
Normalde güvece mutlaka tereyağı katar, fakat bana kalırsa hiç gerek yok. Kaşar zaten tereyağın kokusunu ve tadı veriyor, bu yüzden abartmak her zaman iyi değildir!

Malzemeler:  
 Karides pişmiş 400g
 Mozarella peyniri 30g
 Taze kaşar peyniri 30g
 Domates 1 tane büyük (150g)
 Domates püresi (100g)
 Tuz

Başlayalım:
1) Bir soslukta rendelenmiş domatesi, püresini ve tuzu karıştırıp kaynar noktaya getirin.
2) Bir uygun büyüklüğünde olan fırın güvece karidesleri yerleştirip üzerine hazırlanmış olduğu domates sosu dökün. Rendelenmiş peynirlerle gezdirin.
3) Daha önce 220 derece ısıtılmış fırına veya elektrik ızgaraya koyup üzeri kızarana kadar pişirin.
4) Yanında salata veya hafif pilav ile hemen servis edin!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder