Dana: 1 Porsiyon (400gram):
Kkal 469,40; Protein 37,94g; Yag 25,68g; Karbonhidrat 21,34g
Dana+tavuk: 1 Porsiyon (400gram): Kkal 408,90; Protein 42,22g; Yag 16,74g; Karbonhidrat 21,62g
Servis:
1 porsiyon
Zaman: 15 dakika
Ben
kırmızı et pek sevmem. Fakat
profesörler diyorlar ki kırmızı eti haftada bir kere yemek gerekir. Beyin için çok önemliymiş. Uzun zaman eti yemediğim süreçte canım o
kadar çekmeye başlıyor ki, herhalde vücudun ihtiyacı vardır! Et tüketmek adına kıymalı yumurta benim
için en güzel alternatiftir.
Malzemeler:
• Yumurta 2 tane Large (120g)
• Kırmızı et kıyması az yağlı 100g /
• Domates 1 tane orta boy (100g)
• Domates püresi 2 yk (50g)
• Soğan 1 baş orta boy (100g)
|
• Baharatlar: tuz,
karabiber, pul biber,biberiye, kekik tadına göre
• Yeşillik: maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik tadına göre
Başlayalım:
1) Sıcak
yapışmaz tavaya kıymayı koyup birazcık kavurun (3 dakika). Daha sonra küçük
küçük doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar pişirin (5 dakika).
2) Rendelenmiş
domatesi, püresini ve baharatları ekleyin. Beraber daha 3 dakika kavurun.
3) Kıymada biraz
yer açarak iki tane yumurtayı kırın ve pişinceye kadar bırakın.
4) Ateşten alıp
üzerine yeşilliklerle süsleyip sıcak olarak servis edin! Yanına taze sebzeleri koymayı da unutmayın!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder