Instagram

18 Ağustos 2015 Salı

Kıymalı yumurta - 117/102 kkal/100g

Dana: 1 Porsiyon (400gram):  Kkal 469,40; Protein 37,94g; Yag 25,68g; Karbonhidrat 21,34g
Dana+tavuk: 1 Porsiyon (400gram):  Kkal 408,90; Protein 42,22g; Yag 16,74g; Karbonhidrat 21,62g


Servis: 1 porsiyon
Zaman: 15 dakika

Ben kırmızı et pek sevmem.  Fakat profesörler diyorlar ki kırmızı eti haftada bir kere yemek gerekir.  Beyin için çok önemliymiş.  Uzun zaman eti yemediğim süreçte canım o kadar çekmeye başlıyor ki, herhalde vücudun ihtiyacı vardır!  Et tüketmek adına kıymalı yumurta benim için en güzel alternatiftir.

Malzemeler:  
Yumurta 2 tane Large (120g)
Kırmızı et kıyması az yağlı 100g / Kırmızı et kıyması az yağlı 30g + tavuk göğüsü kıyması 70g
Domates 1 tane orta boy (100g)
Domates püresi 2 yk (50g)
Soğan 1 baş orta boy (100g)
Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber,biberiye, kekik tadına göre
• Yeşillik: maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik tadına göre

Başlayalım:
1) Sıcak yapışmaz tavaya kıymayı koyup birazcık kavurun (3 dakika). Daha sonra küçük küçük doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar pişirin (5 dakika).
2) Rendelenmiş domatesi, püresini ve baharatları ekleyin. Beraber daha 3 dakika kavurun.
3) Kıymada biraz yer açarak iki tane yumurtayı kırın ve pişinceye kadar bırakın.
4) Ateşten alıp üzerine yeşilliklerle süsleyip sıcak olarak servis edin! Yanına taze sebzeleri koymayı da unutmayın!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder