1 Porsiyon (193gram=2dilim): Kkal 381,55; Protein 24,73g; Yag 13,37g; Karbonhidrat 77,84g
Servis:
1 porsiyon
Zaman: 10 dakika
Bu
ekmeği eşim bayılar! O tabii ki daha fazla yer. Ama normal porsiyon olarak
kişi başı 2 dilim hesaplayabilirsiniz. Yanında da taze salata ile nefis.
Kahvaltı veya ana yemek olarak idealdir.
Malzemeler:
• Yumurta 1 tane Large (60g)
• Light beyaz peynir (Sütaş) 75g
• Tost ekmeği normal/çok tahıllı/kepekli 2
dilim (50g)
• Baharatlar: tuz,
karabiber, pul biber,biberiye, kekik, çörek otu tadına göre
• Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) tadına göre
Başlayalım:
1) İki
türlü pişirebiliriz. Bir eğer çok basit elektrik ızgara varsa, çok kullanışlı
olur. Ya yok ise fırında ızgara bölümünde pişirebilirsiniz. İkisi de güzel
oluyor.
2) Yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın, üzerine
beyaz peynir ve istediğinize bağlı baharatları ve yeşillikleri ekleyerek
iyice karıştırın.
3) Ekmek dilimleri
pişirecek kabına veya alüminyum folyo üzerine yerleştirin ve dikkat bir
şekilde karışımı üzerine dökün.
4) Izgara altında
üstü kızarına ve yumurta pişinciye kadar bırakın.
5) Sıcakken domates,
salatalık ve zeytin ile servise sunabilirsiniz!
|
18 Ağustos 2015 Salı
Yumurtalı peynirli ızgara ekmek / Yumurtalı ekmek - 193 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder