Instagram

18 Ağustos 2015 Salı

Yumurtalı peynirli ızgara ekmek / Yumurtalı ekmek - 193 kkal/100g

1 Porsiyon (193gram=2dilim)Kkal 381,55; Protein 24,73g; Yag 13,37g; Karbonhidrat 77,84g 


Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika

Bu ekmeği eşim bayılar! O tabii ki daha fazla yer. Ama normal porsiyon olarak kişi başı 2 dilim hesaplayabilirsiniz. Yanında da taze salata ile nefis. Kahvaltı veya ana yemek olarak idealdir.

Malzemeler:  
Yumurta 1 tane Large (60g)
Light beyaz peynir (Sütaş) 75g
Tost ekmeği normal/çok tahıllı/kepekli 2 dilim (50g)
Baharatlar: tuz, karabiber, pul biber,biberiye, kekik, çörek otu tadına göre
• Yeşillik (maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik..) tadına göre

Başlayalım:
1) İki türlü pişirebiliriz. Bir eğer çok basit elektrik ızgara varsa, çok kullanışlı olur. Ya yok ise fırında ızgara bölümünde pişirebilirsiniz. İkisi de güzel oluyor.
2)  Yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın, üzerine beyaz peynir ve istediğinize bağlı baharatları ve yeşillikleri ekleyerek iyice karıştırın.
3) Ekmek dilimleri pişirecek kabına veya alüminyum folyo üzerine yerleştirin ve dikkat bir şekilde karışımı üzerine dökün.
4) Izgara altında üstü kızarına ve yumurta pişinciye kadar bırakın.
5) Sıcakken domates, salatalık ve zeytin ile servise sunabilirsiniz!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder