Instagram

20 Ağustos 2015 Perşembe

Light Patlıcan Beğendi + Dana Kavurması - 121 kkal/100g

Komple yemek olarak: 1 Porsiyon (395gram=1/3): Kkal 479,79; Protein 49,89g; Yağ 17,53g; Karbonhidrat 85,74g

Servis: 3 porsiyon
Zaman: 15 dakika + közleme zamanı

Bildiğimiz beğendi, fakat light versiyonu! Bence çok başaralı ve çok hafif. Yanında da sade et tava kavurması! Bazen hiç başka aromalar olmasın istiyorsunuz ya. Sadece et tadı!

1) Light Patlıcan Beğendi - 50 kkal/100g
 1 Porsiyon (293gram=1/3):  Kkal 145,83; Protein 5,49g; Yag 1,33g; Karbonhidrat 29,23g

Malzemeler:  
• Patlıcan bostan 3 tane (1650g) veya hazır konservesi 750-800g
• Un 1 yk (20g)
• Süt yarım yağlı 1 bardak (250ml)
• Muskat cevizi 1 çay kaşığı (2g)
• Tuz tadına göre
Başlayalım:
1) Patlıcanları közleyin, soğutun, kabukları soyun, ufak fak kesin.
2) Yağsız yapışmaz tavada 1 yk unu rengine beje dönüşüne kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra sütü azar azar ekleyerek hızlıca çırpıcı yardımı ile ilave edin. beraber 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Tuzu ve muskat rendesini atın.
3) Közlenmiş patlıcanı sosa ekleyin, karıştırın ve ara sıra karıştırarak püre haline geline kadar pişirin (bir kaç dakika). Ateşi kapatıp 5 dakika demlendirin.


2) Dana Kavurması - 328 kkal/100g
1 Porsiyon (102gram=1/3):  Kkal 333,96; Protein 44,40g; Yag 16,20g; Karbonhidrat 0g

 Malzemeler:  
• Dana az yağlı 600g
• Zeytin yağı 1 yk (20g)
• Deniz tuzu
Başlayalım:
1) Eti fındık büyüklüğünde kesin.
2) Kızgın yapışmaz tavaya atın ve suyu gidene kadar açık olarak pişirin.
3) Etin suyu gidince 1 yk zeytinyağını ekleyin ve kızarına kadar kavurun (2-4 dakika). Ateşten alım üzerine tuzu serpin

Afiyet olsun!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder