Komple yemek olarak: 1 Porsiyon (395gram=1/3): Kkal 479,79; Protein 49,89g; Yağ 17,53g; Karbonhidrat 85,74g
Servis: 3 porsiyon
Zaman: 15 dakika + közleme zamanı
Bildiğimiz beğendi, fakat light versiyonu! Bence çok başaralı ve çok hafif. Yanında da sade et tava kavurması! Bazen hiç başka aromalar olmasın istiyorsunuz ya. Sadece et tadı!
1) Light Patlıcan Beğendi
- 50 kkal/100g
1 Porsiyon (293gram=1/3):
Kkal 145,83; Protein 5,49g; Yag 1,33g; Karbonhidrat 29,23g
Malzemeler:
• Patlıcan
bostan 3 tane (1650g) veya hazır konservesi 750-800g
• Un 1 yk
(20g)
• Süt yarım yağlı 1 bardak (250ml)
• Muskat cevizi 1 çay kaşığı (2g)
• Tuz tadına göre
Başlayalım:
1) Patlıcanları
közleyin, soğutun, kabukları soyun, ufak fak kesin.
2) Yağsız
yapışmaz tavada 1 yk unu rengine beje dönüşüne kadar karıştırarak kavurun. Daha
sonra sütü azar azar ekleyerek hızlıca çırpıcı yardımı ile ilave edin. beraber
2-3 dakika karıştırarak pişirin. Tuzu ve muskat rendesini atın.
3)
Közlenmiş patlıcanı sosa ekleyin, karıştırın ve ara sıra karıştırarak püre
haline geline kadar pişirin (bir kaç dakika). Ateşi kapatıp 5 dakika
demlendirin.
|
2) Dana Kavurması - 328 kkal/100g
1 Porsiyon (102gram=1/3):
Kkal 333,96; Protein 44,40g; Yag 16,20g; Karbonhidrat 0g
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder