1 Porsiyon (190gram): Kkal 178,00; Protein 30,00g; Yag 6,00g; Karbonhidrat 0g
Servis:
2 porsiyon
Zaman:
20 dakika
Deniz ürünleri ve çeşit balık pişirmek
çok kolay! En kolay yol - balığı al, baharatları üzerine serp, ızgarada veya fırında pişir!
Yoksa hafif öldürülmüş sebzelerle karıştırıp güveci yap! En önemlisi bu yumuşacık eti fazla pişirmemek,
yani kurutmamak! Öteki yanda deniz ürünleri - proteindir! Yani yumurtanın akı biliyorsunuz
ne kadar çabuk pişiyor, denizden gelenler de aynı şekilde çok hızlı peşmiş oluyor, tabi zaman etin
kalınlığa göre değişiyor..
Panga balığı (Pangasius) ve dil balığı çok yumuşak beyaz etli balıklardır! Bu balık
buharda inanilmaz güzel oluyor, lokum gibi agızda eriyor, sanki çok uzun zaman
özel bir marine edişmiş!
Zaten bu tarifi belki
yazmak gerekmiyordu, ama bazen kolay ve pratik tarifi hatırlamak için görmek
lazım!
Malzemeler:
• Panga (Pangasius) balık filetosu* 2 tane (200g x 2=400g)
• Baharatlar:
biberiye, kara biber, karışık biber, rezine tohumları, deniz tuzu
• Limon 1 tane
*başka balık da olabilir
Başlayalım:
1) Fırını 200c ısıtın.
2) Limonun kabuğu ufak ufak rendeyin
ve balığın üstüne bütün baharatları atıp masaj yapın :) 20-30 dakika bırakın (vaktiniz yoksa hemen pişirebilirsiniz!).
3) Bir fırın kalıbını fırça
yardımıyla hafifçe yaglayın, balığı yerleştirin, üstü
kapakla veya alüminium folyo ile kapatın, fırına 15-17 dakika verin. Böylece
balık kendi suyuyla pişiyor ve çok lezzetli oluyor. Ayrıca folyodan bir zarf
yapıp onun içinde de pişirebilirsiniz. Fırın yoksa, bir tencereye 2 parmak
kadar kaynar suyu dokun, üzerine buhar pişiriciyi veya süzgeçi koyun ve folyo
zarfını yerleştırın, kapağını kapatıp 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder