1 Porsiyon (142,5 gram): Kkal 165,50; Protein 3,45g; Yag 0,10g; Karbonhidrat 36,70g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 20 dakika
Bu Jeimi Oliver'in pilav pişirme tekniğidir! Hiç yaği kullanmadan pirinci buharda pişiriliyor, fakat çok leziz ve tane tane oluyor! Başka yemeği hazırlamak için de bu sade pilav kullanılır.
Malzemeler
• Basmati/Yasemin pirinci 100g
• Baharatlar: köri/ safran/ tarçin/ muskat...tadına göre
• Kaynar su 1,5-2 lıtre
• Süzgeç, tencere, aluminyum folyo, kapak
Başlayalım:
1) Pirinci yıkayın.
2) Bir tencereye 1,5 litre kaynar suyu
koyup içine pirinci ve istediğiniz baharatları atın, su tekrar kaynadıktan sonra karıştırın
ve tam
5 dakika yüksek
ateşte pişirin.
3) Pirinci süzgeçirip aynı süzgeçte bırakın, ve aynı tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu ekleyıp süzgeçi üstüne
yerleştirin, üzerine folyo veya kapak ile kapatın. 8-10 dakika yuksek
ateşte pişirmeye bırakın
(tenceredeki su süzgeçin altını dokunmamalı!)
4) Ateşi kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Balıkla, etle, tavukla, yani
herhangi bir protein ağırlıklı yemekle servis edebilirsiniz. Veya başka bir
yemek için kullanabilirsiniz, mesela iç harcı veya salata için..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder