1 Porsiyon (250 gram):
Kkal 240,00; Protein 6,00g; Yag 1,20g; Karbonhidrat 54,30g
|
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 50-60 dakika
|
Patates!!! Kim sevmez ki!!! Bu kök sebzesi gerçekten yanlışlıkla
suçlanır! Çig halinde bu sebzenin kalorisi oldukça düşük, sadece 64/100g!!
Evet! Patates kızartması yağda pişirme yönteminden dolayı çok yüksek kalorili
ve fazla yağlı yemeğe çeviriyor. Patates püresini ve bildiğimiz fırın
patatesini yaparken aynı şekilde çok fazla kremayı, tereyağını, zeytinyağini ve
yağlı sütü eklenir. Bu sebebiyle patates çok kalorili ve zararlı yemek olarak
biliniyor.
Fakat haşlanmış, buharda pişmiş ve fırınlanmış patates leziz ve
faydalıdır! Doğru baharatları, onu yakışan gıdaları ve pişirme tekniklerini
secerseniz patatesin güzelliğini ve faydasını ortaya çıkartırsınız!
Bu da size bir örnek tarifim olsun!
Benim eşim o kadar sevdi ki! Sürekli fırın patatesini yapalım
diyor!
Malzemeler:
• Patates 600 g
• Baharatlar 10 g (kirmizi pul biber, tatlı kırmızı
toz biber, köri, kekik/fesleyen/biberiye; biraz muskat, tuz tadına göre)
Başlatalım:
1) Fırını
190C ısıtın.
2) Patatesi
iyice yıkayın, kabuğunu soyulmadan havluyla kurutun, ve her birini yarım ay şeklinde
sekize bölün.
3) Patatesleri
geniş bir kabına koyup üzerine baharatları serpip elleriyle karıştırın, her
dilim komple baharatlarla kaplansın diye özen gösterin. Sonra her dilimi kabuk
tarafıyla altına gelecek şeklinde fırın tepsisinde dizin.
4) Fırında
50-60 dakika pişirin.
5)
Sıcakken et/tavuk/balık yemeği ile garnitür olarak servis edin. Veya bir
akşam farklı dip sosları hazırlayıp arkadaşlarınızla cips yerine
atıştırmalık olarak deneyin!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder