1 Porsiyon (390 gram): Kkal 405,57; Protein 20,37g; Yag 27,83g; Karbonhidrat 13,55g
Servis: 1 porsiyon
Zaman:
5 dakika + havuç haşlaması
Yumurta nasıl yenir soranlara bir tane
daha ipucu tarif! Havuç yerine herhangi başka haşlanmış/ fırınlanmış/ buharda
pişmiş sebzeyi kullanabilirsiniz. Mesela dünden kalan kabak, patates, patlıcan,
biber, soğan nefis olur. Kalan
yemekleri sakın atmayın! Bu şekilde sebzeleri değerlendirmek pratik sağlıklı
ve akıllı bir yol olabilir.
Malzemeler:
• Yumurta L-boy 2
tane (120g)
• Haşlanmış havuç 150g
• Domates 100g
• Süzme peyniri 1 yk (20g)
|
• Yeşillik
(dereotu/ maydonoz/fesleğen)
2-3
dal (5g)
• Karabiber /
kırmızı pul biber / yumurta baharatlar
|
Başlayalım:
1) Haşlanmış
havucu şerit şeklinde kesip yapışmaz tavaya fırça ile zeytinyağı sürüp her 2
tarafında 3-4 dakika kavurun.
2) Tavaya
dilim şeklinde kesilmiş domates ilave edin, birlikte 2-3 dakika daha pişirin.
3) Delik
açarak yumurtayı üzerine kırın.
4) Süzme
peyniri ufalayıp üzerine atın.
5) Yumurta
beyazı pişinceye kadar bırakın.
6) Yumurta
sarısının üzerine baharatları serpin, yeşillikle süsleyip sıcak servis edin!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder