1 Porsiyon (400
gram): Kkal 399,08; Protein 29,69 g; Yağ 23,11 g; Karbonhidrat 19,91 g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 15 dakika
İster atıştırmalık olsun, ister şık tabakta meze olsun, ister garnitür olsun, ister ana yemek olsun. Her türlü olabilir. Bu benim akşamları sıkça yiyen bir şeydir.
Daha uzun şeritleri yapıp daha büyük ruloları yapmak mümkün.
Hem sade olarak balık/hindi/jambon ile güzel oluyor, hem de sade versiyon. Tercih sizin ;)
Malzemeler:
• Kabak 1 orta boy (250g)
• Yumurta 1 tane (60g)
• Süzme peynir 30g
|
• Yeşillik (maydanoz,
fesleğen, dereotu vs..) 1 yk (5g)
• Tuz, karabiber
Opsiyon: Füme somon / tuzlanmış somon / füme hindi / salam 60g Başlayalım:
1) Balık/tavuk ince ince kesin.
2) Yumurtayı haşlayın, soğutun, soyun.
3) Yeşillik incecik doğrayın.
4) Bir kapta yumurtayı ve peynirleri ezip yeşillikle ve baharatla
karıştırın.
5) Fırça ile yapışmaz tavaya yağı sürün ve ince uzun şerit şeklinde kesilmiş
kabakları yumuşayıncaya kadar her iki tarafında hızlıca pişirin. Soğutun.
6) Peynir/yumurta karışımı ile kabaktan rulo yapın. Eti ister içine
koyun, ister rulonun üzerine.
7) Süsleyip soğuk servis edin!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder