1 Porsiyon (370gram=1/2b): Kkal 363,06; Protein 55,52g; Yag 10,86g; Karbonhidrat 12,13g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 60 dakika
Yüksek proteinli olan yemektir. Tavuk eti, mantar, az
yağlı peynir ve yoğurt zaten proteindir. Fakat gayet leziz bir tariftir. Soğan,
mantar ve kekik tavuğa çok yakışır.
Tavuk göğsü genelde sert ve kuru olur. Fakat bu
tarifi uygulandıktan sonra belki fikrinizi değiştirebilirsiniz!
Malzemeler:
• Tavuk göğüsü 2 tane (350g)
• Soğan 1 tane (150g)
• Mantar 1/2 paket (200g)
• Light beyaz peynir 2 yk (50g)
• Baharatlar: tuz, karabiber, kekik vs..
Başlayalım:
1) Tavuk göğüsü eti
aynı kalınlıkta olsun diye kalın tarafında birazcık kesip kitap gibi açın ve
üzerine streç filmini koyarak ağar bir şey (döküm tava, dövücü, dondurma kaşığı)
ile birkaç kere vurun. Tavuk 0,5-0,7 mm kalınlıkta olacak.
2) Bir
derin tabağında yoğurdu baharatlarla karıştırın.Daha sonra tavuk göğüsünü bu
karışıma batarak ve iyice her tarafına sürerek dolaba marinasyona bırakın. Ne
kadar uzunsa o kadar iyi (1-12 saat). Fakat zaman yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
3) Soğanı ve mantarı az miktar yağı ile
kavurun (12-15 dakika). Ateşten alıp biraz soğutun.
4) Fırını 200C fanlı olarak açın.
5) Göğüslerini alarak pişmiş sebzeler ve
peynir ile doldurup uygun fırın kalıbına yerleştirin. Kalıp geniş olmaması
lazım. Üzerine kalan yoğurdu dökün. Kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp
fırına verin ve 35 dakika pişirin.
6) Yanında salata, sebze veya çorba ile sıcak
olarak servis yapın!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder