1 Porsiyon (132gram=1/6):
Kkal 172,00; Protein 19,46g; Yag 8,53g; Karbonhidrat 4,82g
Servis: 6 porsiyon
Zaman:
25 dakika
Tavuk ciğeri tüketmek için bam başka bir
yol! Pate (ciğer ezmesi) seven için çok hafif ve leziz bir tariftir! Normalde
pate çok fazla hayvansal ve tereyağ içerir. Ben her zamanki gibi ciğer ezmesi
çok seven insan olarak hafifletmek için uğraştım ve başardım!
Buyurun yeni hafif tarif karşınızda!
Malzemeler:
|
• Tavuk ciğeri
600g
• Soğan
büyük baş 1 tane (150g)
• Armut 1
tane (150g)
• Zeytin
yağı 1 yk (20g)
• Baharatlar:
tuz, karabiber
• Opsyon
olarak: soğanla kavrulmuş havuç, kereviz sapı, maydanoz
1) Yapışmaz
tavada soğanı yarım halka şeklinde doğrayın ve çok az yağda kavurun. Yaklaşık 5
dakika. Daha sonra dilimlenmiş armudu ve baharatlar ekleyerek karıştırın. Daha 7-10
dakika kavurun. Tavadan alıp soğutun.
2) Aynı
tavayı biraz yağ koyarak kızdırın ve ciğerleri ekleyin. Üzerine tuz ve
karabiber atın. Bir tarafında yüksek ateşte 3-4 dakika kızartın. Daha sonra
çevirin, tuzu ve karabiberi üzerine atın ve ateşi ortaya alıp kapağı kapatıp öbür
tarafında 10-12 dakika kadar pişirin. Ciğer suyunu bırakacak. Bir bıçakla
ciğerin içene sokun, eğer pembe su geliyorsa pişmiş demek, eğer yok ise hemen
ateşten alın! Unutmayın ki ciğeri fazla pişmemek gerek! Kapağı açıp soğutun.
3) Pişmiş soğanı, armudu, ciğeri ve ciğer suyunu rondo
yardımı ile iyice ezin.
4) Hemen servis yapabilirsiniz, veya buzdolabında 4
gün kadar saklayabilirsiniz. Buzlukta 2 ay kadar da durur.
5) İster ekmek/galeta üzerine sür, ister iç harcı
olarak kullan, ister başka yemek yaparak malzeme olarak tüket, ister meze şeklinde
akşam sofrayı çeşitlendir. Bana kalırsa en güzel yolu kahvaltıda ezme olarak
yemek! Katı yumurta, labne peynir, salatalık, çavdar gevreği, kaşar, dereotu, (bazen
hafta sonları kahvaltıda yaramazlık olarak tereyağ;) en iyi kombinasyonlardan!
Afiyet olsun!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder