1 Porsiyon (255
gram): Kkal 448,64; Protein 48,77 g; Yağ 26,43 g; Karbonhidrat 6,94 g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 15 dakika
Bu çok değişik bir tarif. Fakat çok çok başaralı. Tatlar o kadar
birbirine yakışıyor ki. Denemeniz lazım!
Ayrıca proteince çok zengin bir yemektir. Ve inanılmaz pratik, çabuk
pişen ve o kadar da gösterişli! Misafirleri bekliyorsanız çok şaşırtan
somonla sofranızı süsleyebilirsiniz ;)
Malzemeler:
• Somon filetosu 1 parça 230g
• Haşhaş mavi 2 yk (25g)
|
• Zeytin
yağı 1 tk (10g)
• Tuz, karabiber,
pul biber, kuru kekik vs..
Başlayalım:
1) Somon filetosunu yıkayıp kağıt havlu ile kurutun.
2) Una batırıp fazlasını silkeleyin.
3) Daha sonra hafif çırpılmış yumurta akına batırıp çıkartın.
4) Ve haşhaş içine batırıp balığın her yere yapışsın diye hafifçe
bastırın ve çıkartın.
5) Yapışmaz tavaya fırça ile zeytin yağı sürüp balığın her tarafında 4-5er
dakika pişirin. Veya 200 derece daha önce ısıtılmış fırında 15 dakika
pişirebilirsiniz
6) Salata, taze sebze veya püre ile sıcakken servis edin!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder