Instagram

25 Ağustos 2015 Salı

Haşhaşlı somon - 176 kkal/100g

1 Porsiyon (255 gram):  Kkal 448,64; Protein 48,77 g; Yağ 26,43 g; Karbonhidrat 6,94 g


Servis: 1 porsiyon
Zaman: 15 dakika

Bu çok değişik bir tarif. Fakat çok çok başaralı. Tatlar o kadar birbirine yakışıyor ki. Denemeniz lazım!
Ayrıca proteince çok zengin bir yemektir. Ve inanılmaz pratik, çabuk pişen ve o kadar da gösterişli! Misafirleri bekliyorsanız çok şaşırtan somonla sofranızı süsleyebilirsiniz ;)

Malzemeler:
Somon filetosu 1 parça 230g
 Un 1 yk (15g)
 Haşhaş mavi 2 yk (25g)
Zeytin yağı 1 tk (10g)
 Tuz, karabiber, pul biber, kuru kekik vs..

Başlayalım:
1) Somon filetosunu yıkayıp kağıt  havlu ile kurutun.
2) Una batırıp fazlasını silkeleyin.
3) Daha sonra hafif çırpılmış yumurta akına batırıp çıkartın.
4) Ve haşhaş içine batırıp balığın her yere yapışsın diye hafifçe bastırın ve çıkartın.
5) Yapışmaz tavaya fırça ile zeytin yağı sürüp balığın her tarafında 4-5er dakika pişirin. Veya 200 derece daha önce ısıtılmış fırında 15 dakika pişirebilirsiniz
6) Salata, taze sebze veya püre ile sıcakken servis edin!

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder