Instagram

25 Ağustos 2015 Salı

Yumuşak tavuk göğüsü - 124 kkal/100g

1 Porsiyon (250 gram):  Kkal 309,44; Protein 59 g; Yağ 7,74 g; Karbonhidrat 1 g



Servis: 1 porsiyon
Zaman: 20 dakika

Eşim sürekli spor yaptığı için tavuk göğüsü çok tuketiyor. Sıkılmasın diye hep farklı tarifleri ve pişirme metodları denemeye çalışıyorum. Sade fakat yumuşak tavuk bonfilesi elde etmek isterseniz, bence bu en iyi tariflerinden biri.

Malzemeler:
Tavuk göğüsü derisiz 1 tane orta-büyük boy (250g)
Zeytin yağı 1 tk (10g)
 Tuz, karabiber, pulbiber, kuru kekik vs..
 Su kaynar (yaklaşık 50-100 ml)

Başlayalım:
1) Tavuk göğüsü yıkayıp kurutun.
2) Üzerine tuzu ve baharatları karıştırıp ve zeytinyağı ekleyip ete masaj yapın. Mümkünse buzdolabında 1-12 saat beklettin.
3) Uygun fırın kalıbına koyup üzerine alüminyum folyo ile kapatıp elektrik ızgarada veya fırında ızgara bölümünde tam 15 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu alıp 2-3 dakika daha pişirin. Böylece lokum gibi oluyor. (Not! Tavuğu ızgaraya/fırına koymadan önce ızgara/fırının alt bölümüne 50-100ml kaynar suyu dökün).
4) Salata / çorba / taze sebze ile sıcakken servis edin!

Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder