1 Porsiyon (250
gram): Kkal 309,44; Protein 59 g; Yağ 7,74 g; Karbonhidrat 1 g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 20 dakika
Eşim sürekli spor yaptığı için tavuk göğüsü çok tuketiyor. Sıkılmasın
diye hep farklı tarifleri ve pişirme metodları denemeye çalışıyorum. Sade
fakat yumuşak tavuk bonfilesi elde etmek isterseniz, bence bu en iyi
tariflerinden biri.
Malzemeler:
• Tavuk göğüsü derisiz 1 tane orta-büyük boy
(250g)
• Zeytin
yağı 1 tk (10g)
• Tuz, karabiber,
pulbiber, kuru kekik vs..
• Su kaynar (yaklaşık
50-100 ml)
Başlayalım:
1) Tavuk göğüsü yıkayıp kurutun.
2) Üzerine tuzu ve baharatları karıştırıp ve zeytinyağı ekleyip ete
masaj yapın. Mümkünse buzdolabında 1-12 saat beklettin.
3) Uygun fırın kalıbına koyup üzerine alüminyum folyo ile kapatıp elektrik
ızgarada veya fırında ızgara bölümünde tam 15 dakika pişirin. Daha sonra
folyoyu alıp 2-3 dakika daha pişirin. Böylece lokum gibi oluyor. (Not! Tavuğu
ızgaraya/fırına koymadan önce ızgara/fırının alt bölümüne 50-100ml kaynar
suyu dökün).
4) Salata / çorba / taze sebze ile sıcakken servis edin!
Afiyet olsun!
|
25 Ağustos 2015 Salı
Yumuşak tavuk göğüsü - 124 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder