1 Porsiyon (370
gram): Kkal 376,40; Protein 40,39 g; Yağ 19,73 g; Karbonhidrat 10,33 g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika
Bu tarifte ben soyulmuş konserve domatesi kullanıyorum, çok daha güzel
oluyor. Çünkü konserve domates daha konsantre. Fakat şart değil. Birazcik
domates püresi ekleyerek taze domatesi de kullanabilirsiniz. Besin değeri
olarak çok dengeli bir yemektir. Yumurta sarısını sulu bırakıyorum, çünkü onu
balık parçaları batarak sos olarak kullanıyorum.
Çok basit görünüyor fakat lezzet açısında gerçekten bomba!
Malzemeler:
• Somon filetosu 1 parça 150g
• Yumurta 1 tane
büyük (60g)
• Soyulmuş domates konservesi
/ domates 200g
• Yeşillik (fesleğen, dereotu vs..) 1 yk (5g)
• Tuz, karabiber
Başlayalım:
1) Somon filetosunu ve domatesi kuşbaşı olarak doğrayın.
2) Orta ateşte ısınmış yapışmaz tavaya öncelikle balığı koyun, 4
dakika çevirerek kavurun.
3) Domatesleri, tuzu, karabiberi, yeşillikleri ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.
4) Ortada yer açıp yumurtayı kırın. Yumurta istediğiniz kıvamına
gelene kadar pişirin.
5) Karabiberle ve yeşillikle süsleyip salata, taze kesilmiş sebze veya
bir parça güzel ekmek ile sıcakken servis edin!
|
25 Ağustos 2015 Salı
Somonlu domatesli yumurta - 102 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder