1 Porsiyon (180
gram= 5 tane): Kkal 239,30; Protein 9,46 g; Yağ 5,64 g; Karbonhidrat 35,15 g
Servis: 1 porsiyon
Zaman: 10 dakika
Çok sağlıklı ve lezzetli tariftir. Un yerine fasulyayı kullanıyorum.
Ayrıca herhangi pişmiş fasulye,
mercimek, bakla da olabilir. Protein oranı baklagillerden daha yüksek sağlar
ve uzun süre tok tutar.
Malzemeler:
• Pişmiş pancar (fırınlanmış/haşlanmış) 75g
• Pişmiş barbunya
fasulyesi (haşlanmış/konserve)
75g
• İnce bulgur
(köftelik) / irmik / yulaf unu 2 yk (30g)
• Su kaynar 50ml
|
Başlayalım:
1) Bulgurun üzerine bir küçük kapta kaynar suyu döküp kapatın ve suyu
çekinceye kadar 3-5 dakika beklettin.
2) Pancarı ve barbunyayı blenderde iyice ezin. Bulguru ekleyip
karıştırın.
3) Yapışmaz tavaya fırça ile zeytinyağı sürüp kaşıkla 5 tane mücveri
yerleştirin. Orta ateşte 3-5 dakika kızartın. Daha sonra mücverlerin üzerine
fırçayla zeytinyağı sürüp ters çevirin ve 3-5 dakika öbür tarafı kızartın.
4) Sıcakken servis yapın. Yanında yoğurt, tartar sosu, salata,
yumurta, bir parça et/balık/tavuk çok iyi gider!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder