1 Porsiyon (225
gram=1/2): Kkal 254,18; Protein 11,49 g; Yağ 7,48 g; Karbonhidrat 37,39 g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 25 dakika
Bu tarif çok sağlıklı bir garnitür veya ana yemek olabilir. Bir tür
pilav da deyebiliriz. Tütsülenmiş sosis çok güzel aroma katıyor. Onun yerine
herhangi füme jambon veya eti kullanabilirsiniz. Hatta sucuk bile çok güzel
olur (ama kalorili)!
Malzemeler:
• Karabuğday (Greçka) 100g
• Piliç
Banvit Jumbo Tütsülenmiş sosis 1 tane (82,5g)
• Havuç1 tane (100g)
• Su kaynar (yaklaşık
400 ml)
• Tuz, karabiber
Başlayalım:
1) Havucu ufak rendeleyin. Sosisi ince halka şeklinde doğrayın.
İkisini bir tencereye koyun.
2) Karabuğdayı iyice yıkayıp tencereye ekleyin.
3) Üzerine 1 parmak daha fazla kaynar suyu döküp 20 dakika kısık
ateşte pişirin.
4) Hem sıcak hem soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Yanında bir parça
et/balık/tavuk, yumurta/omlet veya yoğurt
harika olur!
Afiyet olsun!
|
25 Ağustos 2015 Salı
Sosisli karabuğday - 113 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder