1 Porsiyon (325gram=1/2hazır yemeğin): Kkal 415,71; Protein 53,10g; Yag 18,75g; Karbonhidrat 10,30g
Servis:
2 porsiyon
Zaman:
10 dakika
Eğer ciğeri sevmiyorsanız, belki daha önce yanlış pişirme tekniğiyle karşılaşmış olabilirsiniz. Bu nazik gıdayı fazla pişirmemek gerek. Sıcak tavada kapak kullanmadan (sıçramasın tel kapak kullanın) çok az yağı ekleyerek pişirin. Ciğer dişta kızarmış olması lazım fakat içi yumuşacik ve kremamsı. Fazla pişmiş ciğer çok sert olur!
Bence ciğerin en iyi arkadaşlar tuz ve karabiber'dir.
Soğan ve mantar garnitür olarak da inanılmaz yakışıyor. Ama dilerseniz yanında 'göbek' salatası, patates veya havuç püresi, taze salatalık, buharda pişmiş kabak çok ta güzel olur.
|
Malzemeler:
• Tavuk ciğeri 500g
• Sogan büyük baş 1 tane (150g)
• Mantar 200g
|
• Baharatlar: tuz, karabiber
Başlayalım:
1) Yapışmaz tavada soğanı yarım
halka şeklinde doğrayın ve çok az yağda kavurun. Yaklaşık 10-15 dakika. Baharatlar
ekleyerek karıştırın. Tavadan alın.
2) Ayrı yapışmaz tavada çok az yağda mantarı da
kavurun, suyu gidine kadar. Baharatlar ekleyerek karıştırın.
3) Soğan
kavurduğu tavayı biraz yağ koyarak kızdırın ve ciğerleri ekleyin. Üzerine tuz
ve karabiber atın. Bir tarafa yuksek ateşte 3-4 dakika kızartın. Daha sonra
çevirin, tuzu ve karabiberi üzerine atın ve ateşi ortaya alıp öbür tarafında
6-7 dakika kadar pişirin. Bir bıçakla ciğerin içene sokun, eğer pembe su
geliyorsa pişmiş demek, eğer yok ise hemen ateşten alın! Ciğeri fazla
pişmemek gerek, dişta kızarmış olması lazım fakat içi yumuşacik ve kremamsı.
Fazla pişmiş ciğer çok sert olur!
4) Servis
yaparken tabağa ciğerden, mantardan ve soğandan koyup istediği şekilde süsleyebilirsiniz.
Sıcak olarak tavsiye ederim.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder