1 Porsiyon (375gram=1/2):
Kkal 411,15; Protein 47,28g; Yag 2,67g; Karbonhidrat 47,82g
Servis:
2 porsiyon
Zaman:
60 dakika
Çok dengeli sağlıklı bir yemek bu! Tavuk
göğüsü muhteşem protein kaynağıdır. Dilerdeniz etli de yapılabilir, veya
tavuk / kırmızı et karışık olarak kıymayı hazırlabilirsiniz. Köfte ekmeksiz
yumurtasız yapıyorum fakat lezzetini ve kıvamını kabakla ve baharatla
tuturabiliyorum. Ayrıca pişmiş soğan koyduğum için inanılmaz güzel oluyor!
Ve tabii ki sıra dışı görüntüsü hem sizi
hem sevdiklerinizi şaşırtacak, eminim!
Malzemeler:
• Tavuk göğüsü 2
tane (350g)
• Sogan 1 tane (150g)
• Kabak 1 tane
küçücük (100g)
• Baharatlar:
tuz, karabiber,
kırmızı pul biber, kekik, kimyon
• Pirinç
yasemin/basmati 100 g
Başlayalım:
1) Öncelikle tavuk kıymasını
yapalım. Ben göğüsünü alıyorum ve rondodan geçiriyorum. Çok kolay!
2) Soğanı yarım halka şeklinde
doğrayın ve çok az yağda kavurun. Yaklaşık 10 dakika. Ateşten alıp soğutun.
Soğuduktan sonra da küçük küçük kesin.
3) Kabak ince
ince rendeleyin ve avuçlarınızda sıkarak fazla
suyudan kurtulun.
4) Pirinç
hariç bütün malzemeleri karıştırın ve ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
5) Bir tabağa pirinç koyun ve üzerine kofteleri atarak
sallayıp tek tek yuvarlayın. Pirincin koftenin her tarafında yapışması lazım.
6)
Hazırlanmış köfteleri buzdolabında en az 1 saat bekletmek fayda var (kendi
toparlanıyor). Fakat hemen de pişerebilirsiniz.
7) Buhar pişiricini
yağlayıp üzerine mesafe bırakarak topları yerleştirin.
8) Buharda 35-45 dakika pişirin!
9) Sevdiğiniz
soslarla veya yoğurtla hemen servis edin!
|
3 Ağustos 2015 Pazartesi
Tavuklu kar topları - 110 kkal/100g
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder